TMK Historia

År 1966 skaffade den unge ingenjören Dag Ericsson en liten lokal på Lilla Essingen och grundade företaget Elbyma AB. Han hade tidigare arbetat som mekanikkonstruktör på LM Ericsson. Majoriteten av uppdragen var mekanikkonstruktion åt verkstadsföretag i Stockholmsområdet. Han fick fler och fler uppdrag. Snart blev lokalen för liten och vi flyttade till Skärholmen. Ännu lite senare anställdes den första medarbetaren. 

Vårt bolag växte ytterligare och i mitten på 70-talet flyttade vi därför till ännu större lokaler i Tumba, för att några år senare flytta till den då nybyggda hantverksbyn i Tullinge. År 1986 var vi så rotade i Tullinge att det kändes rätt att döpa om företaget till: Tullinge Mät- och konstruktionsteknik AB (TMK Teknik AB).

Byggnation av egen fastighet

I mitten av 1990-talet startade bygget av ett eget hus intill hantverksbyn.

Byggnaden
Kontor

2007 köpte TMK verksamheten i ARH Teknik AB, som bland annat har mångårig erfarenhet av att utveckla och tillverka konstruktioner av aluminiumprofiler. TMK Teknik kan därför numera erbjuda ett brett sortiment av Boschs aluminiumprofiler med tillbehör, samt ARH:s egna produkter som kabelkanaler och täcklister i aluminium.

Utbyggnad av fastigheten år 2012

Fastigheten efter tillbyggnad

Det första vi använde utbyggnaden till var att hyra ut den till ett annat maskinbyggarföretag som i samarbete med oss byggde en tillverkningsline till ett av Sveriges större verkstadsföretag. Samarbetet fungerade så bra att vi gärna åtar oss fler samarbetsprojekt av det slaget. Vi står för lokaler, montörer, verkstadsmekaniker och tillverkningsmaskiner och kunden står för projektet.

Utöver detta samarbete har vi under årens lopp även knutit en mängd andra samarbetspartners till vår verksamhet, som gör att vi kan tillhandahålla förstklassig service inom områden som:

  • Hydraulik.
  • Riskanalys enligt maskindirektivet.
  • Tekniska mätningar.
  • Pneumatik.
  • Dokumentation.
  • Processutveckling.
  • Processunderhåll.

TMK Historia

Vill du få ett förslag på hur vi kan utforma ditt projekt med byggsystemet.
Kontakta oss. tel 08-4499780, e-mail: info@tmk-teknik.se.